A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Комплексна оцінка розвитку дитини

Дата: 05.02.2019 16:21
Кількість переглядів: 231

Активне залучення батьків до освітнього процесу на всіх його етапах: оцінювання рівня розвитку дитини, планування її освітньої траєкторії, участь у навчальних видах діяльності тощо допомагає батькам краще дізнатися про можливості своєї дитини, що в подальшому впливатиме на вирішення таких важливих питань, як вибір форм та моделей навчання, освітнього закладу для продовження навчання, подальший вибір професії, забезпечення самостійного проживання, індивідуальної мобільності тощо.

Найпершими, хто помічає проблеми та труднощі у розвитку дитини є батьки. Раннє виявлення порушень  у розвитку дитини, своєчасне надання   психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг  – запорука успішної адаптації її в соціумі.

З метою виявлення дітей з особливостями психофізичного розвитку, враховуючи побажання батьків та адміністрації закладів освіти щодо проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини за місцем проживання та навчання  дітей,  5 лютого на базі Переяславського НВО «ЗЗСО І-ІІ ст. –ЗДО»  та 19 лютого на базі Соснівського НВО « ЗЗСО  І –ІІІ ст.  – ЗДО»  фахівцями Студениківського інклюзивно-ресурсного центру здійснювалася комплексна психолого-педагогічна оцінка  розвитку  учнів та вихованців цих закладів.  У Переяславському НВО «ЗЗСО І-ІІ ст. –ЗДО»  було виявлено  11   дітей з особливими освітніми потребами, у Соснівського НВО « ЗЗСО  І –ІІІ ст.  – ЗДО» - 6 дітей. 

 

 

       Кінцевим  результатом комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей стала можливість орієнтації  фахівців інклюзивно-ресурсного центру  на визначення оптимального освітнього маршруту для кожної дитини з особливими освітніми потребами відповідно до виявлених компетенцій та потреб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора