A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

З ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 03.12.2020 11:47
Кількість переглядів: 203

 

 

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день людей з  інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з особливостями у розвитку потребують   уваги. Що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до людей з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі цієї категорії людей  в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

У закладах освіти Студениківської ОТГ  у цей день проводилися заходи, срямовані на формування в учнів толерантного ставлення до дітей з особливостями у розвитку, емпатії, вміння розуміти потреби цієї категорії  та надавати їм посильну допомогу.

Не залишилася поза увагою ця дата й для фахівців Студениківського ІРЦ.

У фоє Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. було  підготовлено інформаційну виставку « Ми є ! Ми- рівні!»,  протягом дня учні освітнього закладу та відвідувачі Студениківського ІРЦ  мали змогу подивитися підбірку мультфільмів про доброзичливе, толерантне ставлення до тих, хто відрізняється від широкого загалу.

У цей день 11 дітям з інвалідністю, які проживають на території Студениківської ОТГ, були надані подарункові набори від Студениківської сільської ради. 

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Особливо цього потребують діти. Це окремі життя, окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і, хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з особливостями у розвитку  і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують допомоги і уваги, а саме найперше нашої підтримки та розуміння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора