A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 03.12.2021 15:37
Кількість переглядів: 145

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з  інвалідністю,  який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя.  Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. За роки незалежності України державна політика стосовно осіб з інвалідністю зазнала кардинальних змін. Принцип соціального захисту цієї категорії громадян полягає у створенні для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей, творчого потенціалу.

Особи з інвалідністю  можуть бути і стають повноцінними і ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними людьми, які надихають багатьох, у тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Увага держави, толерантність, милосердя, людяність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

Саме на це нагалошували фахівці Студениківського інклюзивно-ресурсного центру, практичні психологи закладів освіти Студениківської громади при проведенні заходів до Міжнародного дня людей з інвалідністю. У закладах освіти Студениківської громади  було проведено: тематичні заняття (« З вірою в любов і милосердя», «Інвалідність – не вирок», «Добро відгукнеться добром»); години спілкування (« В житті завжди є вихід», «Віддай тепло свого серця», «Толерантне ставлення до людей з інвалідністю», «Людина починається з добра»); виставки тематичної літератури «Ми різні- Ми рівні!».

Традиційно у  фоє Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. було  підготовлено інформаційну виставку «Ми є! Ми- рівні!»,  протягом дня учні освітнього закладу та відвідувачі Студениківського ІРЦ  мали змогу подивитися підбірку мультфільмів про доброзичливе, толерантне ставлення до тих, хто відрізняється від широкого загалу.

У цей день 22 дітям з інвалідністю, які проживають на території Студениківської ОТГ, були надані подарункові набори від Студениківської сільської ради, Виконавчого комітету Студениківської сільської ради. 

Міжнародний день людей з інвалідністю акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі цієї категорії громадян у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені.  Люди з обмеженими можливостями, як і всі ми, хочуть мати можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві.

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з інвалідністю і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть  люди з особливостями у розвитку   і вони потребують допомоги,  уваги, нашої підтримки.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора