A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Пам'ятка батькам про почуття дитини

Дата: 13.06.2024 16:34
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Емоції та почуття відіграють важливу роль в житті кожної людини. Вони впливають на нашу поведінку – призводять до певних дій або бездіяльності. Тому з дитинства важливо вчити дітей приймати свої почуття й опановувати їх.

На емоційне благополуччя дитини, як власне, і на її емоційний розвиток, впливають виховання в родині, соціум. І, звісно ж, її темперамент, тип нервової системи – те, що зараз називають фізіологічними чи біологічними чинниками. Однак, якщо те, що заклала природа, змінити важко, на інше впливати можна. Тому  про роль батьків та інших дорослих в емоційному розвитку дитини було присвячено круглий  стіл для батьків «Пам'ятка батькам про почуття дитини», який підготувала та провела 12 червня  фахівець (консультант) Студениківського ІРЦ Наталія КОЗЕЛЕЦЬКА.

Вона презентувала батькам пам'ятку  про почуття дитини, яка була розроблена  ГО «Безпечний простір», щоб батькам було легше зрозуміти, що відбувається із дитиною, що приховується за тою чи іншою її поведінкою, і як допомогти їй пережити складні почуття. Наголосила, що одна з помилок багатьох батьків – спроби зробити свою дитину перманентно щасливою. Це позбавляє її можливості стикатися й боротися з життєвими труднощами, виховувати стійкість і внутрішню силу. Батькам  під силу розповісти й показати своїм дітям, що з почуттями можна й потрібно «потоваришувати». Різні емоції додають нашому життю різноманіття відчуттів, як позитивних, так і негативних. Вони не «хороші» чи «погані» – вони просто є, й ними можна управляти. Саме батьки  можуть спрямовувати свою дитину, розділяти з нею радощі й допомагати долати проблеми. Й краще починати робити це з перших днів її життя!

Учасники круглого столу взяли активну участь в обговоренні даного питання. Батьки зробили висновок, що  опіка і любов дорослих є умовою позитивного емоційного розвитку дитини, її емоційного благополуччя, чим спокійніші батьки – тим спокійніші діти. Комфортніше, вільніше там, де менше обмежень та заборон і більше спонтанності. Щоб дозволити дитині виражати емоції, дорослі повинні дозволити це собі!

Дякуємо батькам за співпрацю!

Фото без опису  Фото без опису

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора