A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Можливості обмежені, здібності – безмежні!

Дата: 03.12.2022 14:54
Кількість переглядів: 51

У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН в спеціальній резолюції проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу – 3-е грудня стало датою Міжнародного дня людей з інвалідністю. Про проблеми людей з інвалідністю заговорили, питання перевели в площину активних практичних рішень, права людей з інвалідністю почали закріплювати на законодавчому рівні. Робота прийняла системний характер. Це радує. Це не складно. Це не варто відкладати. Від цього залежить наша цивілізованість.

У цей День ми приєднуємося до  міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий до цієї проблеми, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідність людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Сьогодні ми всі впевнено рухаємося до створення суспільства рівних можливостей для всіх.

2 грудня в закладах  освіти Студениківської ТГ  були проведені заходи з метою формування у дітей милосердя, людяності та любові до ближнього. Фахівці Студениківського інклюзивно-ресурсного центру презентували тематичну виставку «Відкрий своє серце для добра!».  Матеріали виставки  про осіб  з інвалідністю, які стали повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми,  надихають учнів на допомогу, підтримку такої категорії людей, формують прагнення ділиться теплом своєї душі.

Свою підтримку дітям з інвалідністю Студениківської територіальної громади висловили представники Студениківської сільської ради, за сприяння якої були надані солодкі подарунки 26 дітям. Представники Студениківської сільської ради, старости сіл Студениківської громади, директор Студениківського інклюзивно-ресурсного центру  доставили ці подарунки додому кожній дитині.

Отже, закликаємо всіх небайдужих відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами осіб  з особливими потребами, створити для них умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних.

      

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора