A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЛЕШМОБ-ПРАКТИКА «МОМЕНТАЛ»

Дата: 10.10.2024 14:40
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Психічне (ментальне) здоровя згідно з визначенням Всесвітньої організації охорони здоровяце стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб або фізичних порушень. Мета цього дня - привернути увагу кожної людини на важливість  ментального здоров'я. Ми повинні навчитися зберігати стійкість та душевну рівновагу в найскладніших ситуаціях, а при необхідності - звертатися за допомогою до відповідних фахівців.

Турбота про себе може зіграти важливу роль у підтримці  психічного здоров'я. Турбота про себе означає знаходити час на заняття, які допоможуть  жити добре та покращити як фізичне, так і психічне здоров'я.

Фахівець (консультант) Студениківського ІРЦ Наталія КОЗЕЛЕЦЬКА 10 жовтня разом з дітьми з особливими освітніми потребами, які відвідують Студениківський інклюзивно-ресурсний центр, учнями Студениківського ліцею долучилися до Всеукраїнського флешмобу-практики «МОМЕНТАЛ-момент турботи про себе», який  ініційований Міністерством освіти і науки України разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, громадською організацією «Рух Олександра Педана «JuniorS» та в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Використовували цікаві та важливі активності: практику "моментал-турбота про себе" психологині  Світлани Ройз, яка допомогла  всім учасникам налаштуватися на спокійний  та врівноважений лад; виконали руханку сили для підтримки ментального здоров'я дорослих та дітей. Після таких   вправ усі покращили свій настрій і  з позитивними емоціями розпочали робочий день.

Такі  флешмоби  необхідні для підтримки ментального здоров'я! Вони нагадують про необхідність піклування про свій психологічний стан.

Тепер у нашій країні більше обізнаних людей у сфері психічного здоров'я!

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора