A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Я ВАС ЧУЮ! МИ ТЕБЕ ЧУЄМО!

Дата: 25.09.2023 14:32
Кількість переглядів: 33

Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби чи вроджених пороків.

У Студениківському ліцеї Студениківської сільської ради на інклюзивному навчанні в 1 класі  навчається особа з порушенням слуху, яка сприймає звукові сигнали за допомогою кохлеарних імплантів. З метою відзначення Міжнародного дня глухих та  надання учням 1 класу більше інформації про особливості сенсорного розвитку їх однокласниці фахівцями  Студениківського ІРЦ 22 вересня було проведено захід « Я вас чую! Ми тебе чуємо!»

Розпочато захід було з гри «Чарівний капелюх», метою якої було надати всім присутнім більше інформації одне про одного. Усі учні першого класу приміряли на себе чарівний капелюх та  вислухали ті позитивні характеристики, які надали ім їх однокласники.

 Директор Студениківського ІРЦ Ірина БІДЮК розповіла дітям, у доступній для їх віку формі,  про будову слухового апарату, продемонструвала муляж будови  вуха людини.  За допомогою  лего  показала, що відбувається про порушеннях слуху і як це виправляють фахівці в сучасних умовах. Познайомила дітей з поняттям «кохлеарний імплант». Наголосила на тому, що в 1 класі є особлива дитина, яка чує всіх і сама може говорити завдяки пристрою, який сприймає звуки – кохлеарному імпланту. Нагадала дітям про толерантне відношення одне до одного.

Фахівець (консультант) Студениківського ІРЦ Наталія КОЗЕЛЕЦЬКА провела цікаві ігри з дітьми на розвиток слухової уваги і слухового сприймання: «Ніс. Підлога. Стеля»; «Лелеки-Жаби»; «Зроби правильно».

Отже, у підсумку заходу діти зробили висновок , що вуха потрібні людині, щоб: розрізняти звуки; спілкуватися; уникати небезпеки. А головне, діти  усвідомили, що вони всі рівні, всі повинні поважати особисть кожного.

   

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора