A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Підтримка і допомога при втратах

Дата: 21.05.2024 14:20
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Будь-яка втрата завжди супроводжується психологічними переживаннями, однак найтрагічніші для людини події життя завжди пов’язані із втратою близьких людей.  В умовах сьогодення питання підтримки та допомоги один одному, а особливо особам, що опинилися в складних життєвих обставинах через втрату рідних, є надзвичайно актуальним.

З метою здійснення психологічної просвіти  з теми горя та втрати фахівцями Студениківського інклюзивно-ресурсного центру 20 травня в актовій залі Студениківської сільської ради було проведено захід для представників закладів, установ, організацій Студениківської громади «Підтримка і допомога при втратах».

Директор Студениківського ІРЦ Ірина БІДЮК представила презентацію «Підтримка і допомога при втратах», в якій  зазначила зарубіжні теорії горювання, психологічні особливості горювання як природної реакції на втрату, у тому числі важкої,  проаналізувала психологічні особливості горювання різних категорій (чоловіка/дружини, батьків, сиблінга, дитини), поінформувала  щодо  психологічних особливостей надання  допомоги людині в час скорботи представниками різних служб громади, презентувала «Протокол соціально-психологічного супроводу сімей, які переживають травматичну подію і втрату».Фахівець (консультант) Студениківського ІРЦ Наталія КОЗЕЛЕЦЬКА представила практичні  навички психологічної самодопомоги та допомоги іншим у стресових  ситуаціях.

Підсумком заходу стали слова, наведені  в книжці «Шлях до зцілення: основи роботи з наслідками травматичних подій» Ізраїльської коаліції травми: «Травма може бути важким випробуванням, яке відбирає багато ресурсів та енергії. Проте, коли ми робимо свій перший крок на шляху відновлення, ми відкриваємо двері для можливостей нашого зростання та перетворення. Можливо, ми ніколи не забудемо про те, що сталося, але ми можемо знайти нові сили для здійснення мрій, натхнення і підтримку та впевнено продовжувати свій шлях крізь буремні часи до майбутнього. До майбутнього, яке є!»

Дякуємо всім присутнім на заході за співпрацю!

Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора