A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Психічне здоров’я – основа гармонійного розвитку особистості

Дата: 17.10.2022 13:47
Кількість переглядів: 80

10 жовтня  щорічно відзначають Всесвітній день психічного  або ментального здоров’я. Важливо зазначити, що психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових міжособистісних  відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства.

 У рамках відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я фахівцями  Студениківського  інклюзивно-ресурсного  центру в онлайн форматі  було проведено нетворкінг  для практичних психологів, членів команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами «Психічне здоров’я – основа гармонійного розвитку особистості».

 Основою збереження психічного здоров’я є психологічна стійкість,  або ж психологічна резилентність. Це той психічний ресурс, який ми маємо, щоб долати життєві негаразди, будувати плани та втілювати їх в життя, налагоджувати та підтримувати стосунки. Що таке психологічна стійкість та як її досягти поінформувала директор Студениківського інклюзивно-ресурсного центру Ірина БІДЮК. Вона  зазначила, що виховання психологічної стійкості – це свого роду процес «нарощування» або «пошуку» ресурсу, а також  надала    десять порад  як  працювати над формуванням психологічної стійкості.

 Практичні поради щодо збереження психічного здоров’я особистості  і , зокрема, дітей  у сучасних умовах  надали фахівець  (консультант) Студениківського ІРЦ Наталія КОЗЕЛЕЦЬКА та практичний психолог Семенівського ЗЗСО Оксана ТИХА. Вони ознайомили учасників заходу з техніками, які варто застосовувати з метою профілактики психічних розладів.

  У підсумку заходу його учасники зробили висновок, що життя підкидає різні випробування, тому наш світ залежить саме від того, як ми реагуємо на примхи долі та як ми вміємо спиратися на джерела внутрішньої сили, які можна побачити у всьому. Якщо ж ми відчуваємо, що самостійно не можемо впоратися з проблемами чи психологічною травмою, яку ці проблеми викликали, то не треба соромитися і необхідно шукати підтримки. Люди лікують людей! Час від часу треба озирнутися – можливо,  зовсім поруч є людина, яка охоче запропонує допомогу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора