A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Добротою зігріваючи серця

Дата: 14.11.2022 13:17
Кількість переглядів: 91

Уже доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day), датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти (World Kindness Movement). 

У  сучасному високотехнологічному і швидкісному світі все частіше людські почуття та моральні якості відходять на другий план, і зокрема – доброти серед нас стало набагато менше – цей факт, на жаль, очевидний. Тому це свято – ще один привід згадати про такі якості і категорії людських відносин як Доброта і об'єднати існуючі в різних країнах рухи за доброту, щоб допомогти людям усвідомити, що робити добро – це зовсім нескладно, а результат у добрих справ і вчинків колосальний.

Творити добрі справи – неймовірно просто, добро не вимірюється грошима, часом – не вимагає багато часу і сил, головне – почати. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині – вже здатна творити чудеса, в тому числі й для самої людини, хто це Добро робить. Адже крім того, що добрі справи підвищують всім настрій, вони ще й як не можна краще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.

Фахівцями  Студениківського інклюзивно-ресурсного центру 11 листопада були проведені заходи, присвячені Всесвітньому дню Доброти. Відвідувачі ІРЦ, учні Студениківського ліцею мали змогу проаналізувати ті добрі справи, які вони зробили вчора, сьогодні та планують зробити, взявши участь у челенджі «Скарбничка доброти». Для учнів  старших класів  Студениківського ліцею були проведені уроки Доброти, на яких розповідали про волонтерів та добровольців, які з року в рік невпинно діють по всьому світу і своїми справами надихають людей на здійснення добрих вчинків. І сьогодні приєднатися до них можуть всі бажаючі зробити добрий, щирий, благородний вчинок.  Учні початкової ланки Студениківського ліцею та Переяславської гімназії  здійснили подорож  до країни Доброти «Добро починається з тебе», у якій  діти мали змогу розширити уявлення про моральне поняття «доброта», вчилися оцінювати вчинки, диференціювати ознаки доброго і злого, виховувати в собі почуття чуйності та  милосердя.

Отже, важливо бути добрим не тільки в цей День, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо. Адже, якщо чекати подяку (в будь-якому її прояві) за свою доброту, то це вже не справжня Доброта. Пам’ятаємо, Добро врятує  світ!

Врятує світ краса – завжди так говорили

Тепер врятує світ лиш Доброта,

Бо однієї вже краси занадто мало.

Тож, люди на Землі, спішіть Добро творити,

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У царстві справедливості й Добра…

 

         

 

         

    

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора