A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

21.03.2021 ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ІЗ СИНДРОМОМ ДАУНА

Дата: 21.03.2021 11:49
Кількість переглядів: 225

Ми звикли не помічати їх: стояти осторонь, ховати погляд в екрані смартфона, зі співчуттям чи байдуже розглядати оголошення про збір коштів для «сонячних» дітей з особливими потребами. І хоча такі діти сприймають довколишній світ трохи інакше ніж ми – радіють цукеркам або яскравій палітурці книги, яку, можливо, так і не зможуть прочитати, вони розуміють «міжнародну мову» любові та турботи про них.

ЦІКАВО ЗНАТИ: Уперше Всесвітній день людей з синдромом Дауна був проведений у 2006 році за ініціативою Європейської асоціації Даун-синдром (EDSA) та Всесвітньої асоціації Даун-синдром (ІDSA). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила    21 березня Всесвітнім днем людей з синдромом Дауна. Березень обраний тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (березень – третій місяць року) за 21 хромосомою (тому і    21 березня).

У цей день проводиться благодійна акція «Багато шкарпеток»  для  підтримки сімей, в яких виховуються діти із синдромом Дауна. Метою акції є позиціонування рівності людей з синдромом Дауна з іншими людьми та відсутності перешкод щодо їх дружби, cпілкування, навчання, роботи тощо.

З нагоди Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна бажаємо «сонячним»  дітям міцного здоров'я, добробуту, фізичного та творчого розвитку, реалізації життєвого потенціалу для добрих справ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора