A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

Відкриття Студениківського інклюзивно-ресурсного центру

Дата: 27.12.2018 16:55
Кількість переглядів: 292

Студениківський Інклюзивно-Ресурсний Центр

27 грудня  у Студениківській об’єднаній територіальній громаді відкрився інклюзивно-ресурсний центр. Ініціатором створення такого закладу є сільський голова Студениківської сільської ради Марія Олександрівна Лях. За її постійного сприяння та підтримки депутатів і членів виконкому Студениківської сільської ради й відбулася ця подія – відкриття Студениківського інклюзивно-ресурсного центру. ІРЦ знаходиться на першому поверсі Студениківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. та розмішено в п’ятьох кімнатах.

На святі були присутні сільський голова Студениківської сільської ради Лях Марія Олександрівна, старости сіл, депутати і члени виконкому Студениківської сільської ради, батьки, діти, педагогічні працівники освітніх закладів ОТГ, загалом 50 чоловік.

Сільський голова Студениківської сільської ради Лях Марія Олександрівна у своєму виступі зауважила, що психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в ІРЦ  зможуть отримувати не тільки 22 дітей з особливими освітніми потребами, які проживають на території ОТГ, а й інші 693 дитини громади.

Директор Студениківського ІРЦ Ірина Юріївна Бідюк подякувала сільському голові Марії Олександрівні Лях, депутатському корпусу, членам виконкому Студениківської сільської ради за постійне сприяння, департаменту освіти і науки КОДА за оснащення ІРЦ, фонду Порошенка за методичне забезпечення  діяльності ІРЦ.

На офіційному відкритті виступили і батьки дітей, які пройшли комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку  і одержуватимуть психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в ІРЦ Валентина Єфіменко та Катерина Журавська. Вони подякували Марії Олександрівні за створення такого закладу в ОТГ, адже не потрібно нікуди їхати, щоб отримати психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги для своїх дітей.

На святі були діти з особливими освітніми потребами  зі своїми батьками. Їм цей день неодмінно запам’ятається, адже кожна дитина залишила свій «підпис» на ватмані, намалювавши пальчиками те, що було до вподоби, на символічному деревці бажань помістили свої листівки. Працівники ІРЦ пообіцяли втілити їх. Новорічні свята – це перш за все очікування малечею  подарунків. До дітей на святі також прийшов Святий Миколай з солодкими подарунками. 

Символічну стрічку під час відкриття ІРЦ перерізали сільський голова Студениківської сільської ради Марія Олександрівна Лях та діти, присутні на заході. Працівники ІРЦ  ознайомили всіх присутніх з кабінетами практичного психолога, вчителя–логопеда, вчителя-дефектолога, ЛФК, сенсорною кімнатою. Діти й дорослі були в захваті, особливо всім сподобалася інтерактивна підлога. Малеча «оцінила» й сухий басейн.

Спостерігаючи за щасливими обличчями дітей пригадуються слова Віктор Марі Гюго: «Діти відразу і невимушено освоюються зі щастям, бо вони самі по природі своїй - радість і щастя. Немає на землі гімну урочистіше, ніж лепет дитячих вуст. Дитина - це прийдешнє».

Отже, робота Студениківського ІРЦ направлена на майбутнє нашої держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора