A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

ДОБРОТОЮ ЗІГРІВАЮЧИ СЕРЦЯ

Дата: 03.12.2019 13:55
Кількість переглядів: 251

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

  3 грудня свято добра і милосердя  для дітей з інвалідністю, які  проживають на території Студениківської ОТГ, було проведено  в Студениківському інклюзивно-ресурсному центрі.

У заході прийняли участь діти з інвалідністю, діти,  які отримують корекційні послуги в  ІРЦ, батьки, педагогічні працівники закладів освіти ОТГ.

З вітальним словом до всіх присутніх на заході звернулася голова Студениківської ОТГ Марія Лях. Вона відзначила, що місцева влада створює умови для успішної соціалізації осіб з обмеженими можливостями в соціум: у громаді придбано спеціалізований мікроавтобус для надання транспортних послуг особам із порушенням опорно-рухового апарату , своєчасно надаються всі послуги особам з обмеженими можливостями, в яких у них  є потреба.  Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення Людмила Шевченко зазначила, що   доброта – це уміння співчувати іншій людині, відгукуватися на її горе, яке може спіткати кожного з нас, це милосердя по відношенню до того, хто потребує допомоги, це добре ставлення до всіх. Голова ради профспілки працівників освіти і науки Переяслав-Хмельницького району Надія Каменська  наголосила на тому, що  той хто робить добро – не повинен це афішувати. Бути добрим – це одна із прекрасних характеристик людини. І на даний час багато робиться доброго для людей з обмеженими можливостями, людей з інвалідністю.

Обмежені можливості – це не вирок. Відомо багато людей, яких важкі хвороби не зламали,  незважаючи на проблеми  ці люди досягли великих успіхів і стали всесвітньо відомими. Біографії відомих людей з обмеженими можливостями, які були презентовані на заході,  є  яскравим прикладом сили духу і безмежної віри в себе і власні можливості. Ці люди гідні величезного захоплення: незважаючи ні на що, вони змогли домогтися поставлених цілей і стати успішними.

Демонстрація відеороликів та мультфільмів ще раз доводила те, що доброта і милосердя – це крила, на яких тримається людство. Ми повинні ніколи   не забувати про тих людей, яким потрібна допомога, бути уважнішими один до одного і приходити на допомогу. Ми всі готові змінити наш світ, так давайте ж нести світу добро і красу. Усвідомлення зробленого добра – це вже нагорода для людини. Просто робіть добро і ніколи не чекайте подяки!

На завершення зустрічі діти й батьки прийняли участь у «Веселій естафеті». Всі діти з інвалідністю отримали подарунки, присутні на заході пригощалися солодощами.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора