A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

5 травня – Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю

Дата: 05.05.2021 12:10
Кількість переглядів: 163

Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю світова спільнота відзначає 5 травня. У цей день 1992 року люди з обмеженими можливостями з 17 країн одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації таких людей.

За офіційними даними, в Україні проживають близько 2,5 мільйона людей зі статусом осіб з інвалідністю. Щороку їх кількість збільшується.

Метою Дня боротьби за права осіб з інвалідністю є сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов’язаних з інвалідністю, підтримка прав, свобод і гідності людей з інвалідністю.

Люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, доступну освіту і інфраструктуру, як і інші категорії громадян.

У Студениківський громаді проживають 22 дітей з інвалідністю, з них із соматичною ослабленістю – 6 дітей.  Всі діти  отримують психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. 5 дітей з інвалідністю  опановують навчальний матеріал на індивідуальній формі. У громаді  кожній дитині з інвалідністю забезпечено належний соціальний супровід. У закладах освіти, в яких діти отримують психолого-педагогічні послуги, враховуються індивідуальні особливості дітей і створюється інклюзиивне середовище, щоб кожна дитина відчувала себе комфортно, перебуваючи у освітньому закладі. У Студениківському ІРЦ корекційно-розвиткові послуги отримують  5 дітей з інвалідністю. Для кожної дитини створена індивідуальна корекційно-розвиткова програма, постійно здійснюється моніторинг ефективності проведення корекційної роботи. Діти з інвалідністю беруть активну участь у позакласних, позашкільних заходах, виявивши   свої творчі здібності.

Отже, хоча люди з  інвалідністю обмежені фізично, вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження. Завдяки величезній силі духу й волі, ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті. Час показав, що дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти навіть більшого, ніж зовсім здорові люди.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора