A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

1 червня – Міжнародний День захисту дітей

Дата: 01.06.2020 11:19
Кількість переглядів: 245

День захисту дітей вже багато років відзначається на всій планеті.
«Міжнародний день захисту дітей» був заснований в листопаді 1949 року в Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок і святкується  щорічно 1 червня. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. В Україні Свято встановлено «…На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей “Україна — дітям” та інших громадських організацій…» відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається 1 червня з 1998 року. Цей день – нагадування суспільству про потребу дотримання прав дитини для формування гармонійної особистості.

В Україні цей день для дітей завжди виглядає особливо святково: це веселі заходи, концерти, морозиво, перший день літа та початок літніх канікул.

Нажаль, цього року COVID-19 порушив цю святковість. Однак, це не привід забувати, що День захисту дітей — це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленою справою.

Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми: безтурботними, веселими, радісними. Хочеться побажати в цей день, щоб кожна дитина була здоровою і оточеною турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам бажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів! Дбаймо про тих, хто потребує нашої турботи та захисту. Бережіть себе, захищайте дітей та будьте здорові!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора