A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Студениківський інклюзивно-ресурсний центр
Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Студеники

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму

Дата: 02.04.2021 11:14
Кількість переглядів: 206

Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята резолюція, в якій є рекомендації вживати всіх заходів з розповсюдження інформації про особливості та проблеми людей з аутизмом. Аутизм – це не хвороба, а стан, з яким дитина з’являється на світ. При цьому аутизм неможливо діагностувати при народженні дитини. Аутизм не лікується, але коригується, тож людину з аутизмом можна адаптувати до соціуму. За оцінками Всесвітньої організації здоров’я, на сьогодні із кожних 160 дітей один буде страждати аутизмом, який зберігається і в дорослому віці. Близько 80% людей з аутизмом зазвичай ніде не працюють, хоча й мають високий рівень логічного мислення і чудово проявляють себе в роботі, що вимагає особливої пильності і уваги до деталей. Тож цей день покликаний боротися з дискримінацією. Усім нам слід цінувати різноманіття нашого суспільства і забезпечувати участь у ньому людям з аутизмом.

Поширення інформації про аутизм допоможе сім’ям, в яких народжуються такі діти, рухатися правильним шляхом. Адже чим раніше буде виявлено аутизм у дитини, тим більший ефект дасть терапія захворювання. Міжнародна акція «Light It Up Blue» («Засвіти блакитним світлом») проводиться в рамках цього дня з 2008 року по всьому світу.

ВАЖЛИВО  ЗНАТИ !
Будь-яку дитину з аутизмом можна привчити до порядку, організованості, адаптувати в дитячому колективі й сприяти її послідовному розвитку. Але для цього процес введення дитини з аутизмом в освітній простір має бути продуманим і підготовленим.

Особливості мовного розвитку дітей з РАС:
Мовлення у таких дітей розвивається повільно.
Дитина може використовувати жести замість слів або надавати словам невірне значення.

Дітям з РАС важко грати в ігри, що вимагають уяви, і переходити від окремих слів-позначень до зв’язного мовлення.

Оскільки особи з аутизмом не можуть самостійно пристосуватися до життя в суспільстві, маємо забезпечити їм відповідні умови та надати необхідну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора